lørdag 16. november 2013

Klar for padling med GoPro

Har vært en travel uke uten verken trening, tur eller padling - og dermed fint lite å blogge om, men i dag har jeg "fått ut finger'n" og montert feste til GoPro'en på fordekket. Hadde egentlig tenkt å lage en kopi av festet til RulleRolf, men skal først teste grensene til GoPro sitt flat base adhesive mount.

RulleRolf's hjemmelagede kamerafeste.
Over her er Rolf's kreasjon. Rett og slett et par runder med formstøpt glassfibertape, litt balsa for å få stanga i riktig vinkel, og så mer glassfibertape for festing og stivhet. Målet er å få kameraet litt lengre ut fra båten og opp fra dekk.

Zegul 520 GoPro feste
GoPro flat base adhesive mount
Zegul'n har litt mye liner og bærehandtak i baugen til å tre innpå et feste som Rolf sitt, men det var en ledig plass for å lime på flat-basen. Rengjorde med litt teknisk MEK-alkohol for å få bort eventuelle rester av fett, veigris og sjø før jeg limte festet på.
Tok båten inn for å få varme i skroget for bedre heft. Festet kommer med en tynn rød gummifilm som beskytter limet før bruk. En test på YouTube påstår at disse ikke løsner av seg selv, så vi får se hvordan det holder ut mot moder natur.

GoPro på kajakk
GoPro montert med det som fulgte med i Adventure-pakken.
Her er kameraet montert med quick disconnect festet som fulgte med i "adventure" pakken. Brukte alt som var av vinkler og armer for å få kameraet iallefall litt opp, men på sikt skal jeg bruke en arm fra Eye Of Mine.


Et rør i karbonfiber med feste for GoPro i begge ender så det kan brukes med hva slags feste man ønsker.  Fås i diverse lengder opp til 20" (50cm). Karbon er stivt og lett - så det blir forhåpentligvis ikke så sabla mye svingvekt - kameraet i seg selv blir sikkert nok i massevis. Worst case så må jeg sikkert forsterke og permanent-montere staget til en quick-disconnect, men det spiller ingen rolle så lenge det funker. Jeg blir å gå for lengst mulig for å få litt perspektiv på bildet, så får vi se hva GoPro'en er god for med litt avstand til modellen ;)

Nå skal bare "Hilde" rase fra seg ute så det kan padles, selv om jeg sikkert må vente til neste helg for å få padle og videolys. Begynner å bli tidlig mørkt på kveldene nå!

2 kommentarer:

 1. Vi har jo samme båten mann! Pakk inn strikkene i alufolie og tape så det blir "to spor" og glass over etterpå, fungerer fint som bare det. Tror også du skal være forsiktig med å forlenge feste for mye med den selvklebende "tingen". Vekt ganger arm og alt det der. Gleder meg til å se resultatet ;ø)

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns baugen så lik ut - men var ikke 100%!

   Har fundert mye på kraft x arm, vurderer å forsterke basen med epoksy med fiber i, eventuelt forsterke overgangen mellom QD'en og forlengeren også med en eller anna fiber. Vil jo gjerne ha en variant som også funker på bakdekket - så slipper jeg ta med to armer på tur om jeg vil bytte fra foran til bak.

   Slett