CrossFit

Konstant varierte funksjonelle øvelser, utført med høy intensitet – det er CrossFit med én setning. Men for folk som ikke kjenner til CrossFit sier kanskje ikke den setningen så mye.

CrossFit utvikler funksjonell fitness som er designet for å være bred, generell og inkluderende. Vår spesialitet er at vi ikke spesialiserer men trener allsidig og utfordrende. Kamp, overlevelse, mange sporter og livet belønner denne form for fitness, og straffer ofte spesialistene.

Ved å kombinere kondisjon, turn øvelser, olympiske løft og styrkeløft, utformes ulike programmer, hvor det er konstant variasjon. Man jobber maksimalt i løpet av en bestemt tidsperiode, utfører et gitt arbeid (reps, sett og runder) eller jobber en gitt tid med mål om å utføre mest mulig arbeid. Man konkurrer med deg selv, mot klokken, eller andre.


Frontknebøy, knebøy med stanga støttet framme på skuldrene, en av styrketreningsøvelsene vi bruker.
I motsetning til mange andre treningsformer, hvor isolerte øvelser er en stor del av treningen er CrossFit en rak motsetning. Alle øvelser er fullkroppsbevegelser med fullt bevegelsesutslag og uten bruk av maskiner. ”Don’t use a machine, become one” er et uttrykk innenfor CrossFit.

Eksempel på CrossFitøvelser for kondisjon er: sykling, løping, svømming og roing.
For styrke og eksplosivitet: støt, rykk, markløft og press.
Hopp, pull-ups, dips, håndstående armhevninger, muscle-ups og armhevning for kroppsbeherskelse og relativ styrke.

CrossFit er hovedsystemet for styrke og kondisjon for mange politiavdelinger, militære avdelinger, kampsportutøvere, og hundretals profesjonelle og eliteutøvere innen forskjellige sporter i hele verden. Samtidig passer det like godt for vanlige yrkesaktive, studenter og pensjonister.

CrossFit er laget for å benyttes av alle, uansett alder, kjønn eller yrke. Vi skalerer vekt og intensitet, vi forandrer ikke programet. Behovet for olymiske utøverer og våre besteforeldre skilles av nivå, ikke type.


Enhånds handstand - balanse, koordinasjon og styrke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar