torsdag 24. oktober 2013

Padling under midnattsol!


I Nord-Norge har vi to spektakulære naturfenomen. Polarlys og midnattsola. Selv om polarlyset kan være skikkelig flott en kald vindstille vinternatt er alikavel midnattsola min soleklare (pun intended) favoritt.


Slutten av mai var fantastisk på værsiden i nord. Med godt over 20 grader legger det lista for god stemning. Legg på vindstille og klarvær - så må man bare benytte muligheten når den byr seg.

Sammens med Trond og Astrid pakket vi båter og møttes på Løp strand i Bodø ti over elleve på kvelden.


Det er ikke ofte vi har helt vindstille i Bodø. Med speilblankt hav, sola lavt kryssende i horisonten og ny drakt (Kokatat Exp.) var det med store smil vi parkerte på Løp. Å få en sånn tur som dette er en finfin start på sommersesongen.

Greenland Touring og Arrow Empower

Her er to av tre båter båret ned den lange stranda.Løp er svært langgrunt, med en god del stein liggende spredt utover den grunne delen av bukta, så her padler man rolig utover.




Med speilblankt hav fikk jeg en super mulighet til å øve på kanting og styretak. Grønnlandsåra fikk også gitt full tilbakemelding i form av lyd og bobler med feil teknikk. En god mulighet for å lære meg ny båt og åre.




Jeg tenkte iløpet av denne fantastiske turen, at får jeg noen gang oppleve dette igjen, så er jeg heldig. Statistisk sett er det kun 5 vindstille dager i året i Bodø. At en av de fem skulle treffe en maidag med klarvær og over 20 varmegrader om natta er helt fantastisk!




På tur utover fikk vi følge av en nise som jaktet sild. Fisken ble skremt opp i havflata og spratt rundt på alle kanter. Man føler seg nært innpå naturen i kontakt med litt større dyr enn sei og torsk.





Her har vi en liten rast mens sola passerer det laveste punktet på horisonten for natta. Vi padlet ikke så langt, stoppet på ytterste holme mellom Løp og Landegode.








Avslutter med et bilde tatt av en hobbyfotograf vi møtte på stranda. Han spurte om å få fotografere oss når vi la ut på tur. Han sendte oss også bildet, som vi fikk lov å legge ut. Takk for et fantastisk bilde!





3 kommentarer:

  1. Flotte bilete! Kan du ordne innstillingane slik at det går an å følgje bloggen din? ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :) Helt ny med blogging, den for å skrive e-mail eller g+ listen?

      Slett
    2. Gratulerer med ny blogg! Tenker Odin mener den der gadgeten som man kan "bli medlem" på- ikke e-mail jaffal. På min er det heller ikke no g+ tegn…..Bare å prøve og feile :)

      Slett