torsdag 24. oktober 2013

Turmat - en kilde til turglede!

Uten mat og drikke sier ordtaket, men det betyr ikke at Mealtech og tørrmat på pose er eneste løsningen. Klart, det er lite vekt og tar liten plass i sekken/kajakken, men det skal ikke så planlegging til å få mye mer matglede i leir.

Jeg var ganske enkel i matveien på tur, inntil min bedre halvdel lærte meg opp. Kunne leve lenge på brødskiver, real turmat og nøtter/sjokolade på toppen. Å få de to små som er vant med ordentlig hjemmelaget mat til å spise real turmat - det skjer bare ikke.

De sier jo det enkle er ofte det beste? Legger du opp matplanen etter holdbarhet på råvarene kan du kansje unngå tørrmaten helt - i alle fall på helgeturer.


Pannekaker til både store og små!


Ferdig blanda pannekakerøre på ei brusflaske og en squeezy med syltetøy er alltid godt når man kommer fram. Stekepanne over bål eller hvis det ikke fins noe brennbart på leirplassen - primus. Bål er alltid et hakk mer koselig ;)






 
I sommer kjøpte vi en liten, lett turwok. Den kosta lite - så om den ikke holdt eller var bra så gjorde det ikke så mye. Hakk grønnsaker etter ønske, ha i en pose. Strimle kjøtt og gjør det samme her. Ha litt olje og krydder i lag med kjøttet - så kombinerer du marinade og olje til steking. Woken funket helt supert over bålet - og det både lukter, ser og smaker tusen ganger bedre enn tørrmat på pose.



Wok i fjæra på tur!
Som frokost på enkle overnattingsturer, også på brusflaske, omelett. Bland med vann og ikke med melk/fløte, holder seg litt bedre. Til dagen etter er det ikke noe problem. Litt grønt og kjøtt etter ønske, så har du både sunn og god frokost som gir godt med energi å starte dagen på.
For flere dager, ta med egg å hold dem i skyggen. Havet er også en flott kjøleboks for mat som ikke tåler varme så godt, i alle fall her nord :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar