mandag 21. oktober 2013

Zegul 520LV

Endelig kom det nye leketøyet i hus, en gul/sort/gul Zegul 520 LV. Vi har fra før av en Tahe Marine Greenland Touring (hennes båt) som jeg liker veldig godt, men den har biiiittelitt liten benplass for mine størrelse 44 føtter. 520LV har ganske mange likhetstrekk med Greenlanden, noe som sikkert henger sammen med at begge er designet av svenske Johan Wirsen.

Jeg liker utseendet på kajakker med litt grønlandske linjer. Lave slanke båter med markerte knekkspant syns jeg ser lekkert ut - og denne traff godt på mine estetiske kriterier.


Zegul Marine
Zegul 520LV i vinterland

Jeg har brukt Greenland'en til å lære meg å rulle i sommer, så det var naturligvis mye spenning knyttet til om denne var like lett å rulle med. Etter et par kilometer testpadling for å varme opp skuldrene så satt rullene som et skudd - en etter en.

Her er et av de første forsøkene på continous storm roll, enarms atpåtil. Så fulgte storm roll progresjonsrulla som tar innlæringa ett steg videre mot full storm rulle. Som du ser er det lite sweep og omtrent bare pry. Brukte DVD'en "This is the Roll" for å lære meg stormrulla. 30 minutter foran TV'n og dette er resultatet!Håper på mange fine stunder i nybåten - både på tur og ute for lek i bølger og med rulling :)

4 kommentarer:

  1. Gratulerer med nybloggen! Slett ikke verst, dette. :)

    SvarSlett
  2. Gratulerer med blogg! Litt finpuss no, så vert dette supert! ;-)

    SvarSlett
  3. Veldig bra dette her og så fin båt da gitt.

    SvarSlett