mandag 18. november 2013

Filthy Fifty rett etter jobb!

Lenge siden sist jeg hadde ei skikkelig treningsøkt.
Har hatt problemer med ei skulder, som har tatt litt mer tid enn forventet å restituere. God behandling og noen teite - men effektive - skulderøvelser har snudd skuldra fra "lam" til smertefri padling og rulling i går.

Smertefri i går og våknet smertefri idag åpnet muligheten for den første "skikkelige" økta på lenge. Sist jeg kjørte en full CrossFit WOD var i slutten av september. Når dagens var en skikkelig go'bit fra CrossFit HQ var det bare å pakke Skins-buksa å trø til. Gymmet ligger rett over gata fra jobb, så det ble rett fra jobb til trening!


Filthy Fifty er en klassisk CrossFit kjør deg til du spyr-økt. Rotere på store muskelgrupper og flerleddsøvelser for å holde puls og pust i sjakk i en god halvtime. Brukte 33 minutter på de 9 første øvelsene før jeg måtte gi meg - da sto nemlig skyssen hjem utenfor døra på gymmet. Helt forferdelig start etter en lang "treningsfri" periode.

God gammeldags gangsperr kommer gjerne 24-36 timer etter økt. I dag sleit jeg med å gå ned trappa! Er bare å knuse på, for herfra kan det kun gå oppover igjen! Good to be back in action!

This is CrossFit - and I love it!


søndag 17. november 2013

Greenland rolling - Hero style!

Da var endelig kameraet testet på båten. Tenkte jeg skulle være sportslig å prøve bølgene etter "Hilde" - men lærte fort at det som ser ille ut fra kajakken - ser helt flatt ut på kamera :/

Padlet den vanlige runden rundt den lokale holmen. Hadde håpt på en liten surfetur - men de beste bølgene gikk på andre siden av der jeg padlet - og møtte meg midt imot når jeg kom rundt :P Kansje 1.5 meter fra bølgebunn til bølgetopp. Godt å få prøvd litt bølger - lærer ikke så veldig mye av å padle flatt hav?

Uansett - hovedmålet med turen var ikke bølgesprøyt, hagl og vind i ansiktet - det var å teste kameraet både over og under vann. Tilbake i "trygge" farvann ble det derfor en liten serie ruller. Kameraet står i 1080 SuperView 48fps for de som er nysgjerrige på sånt.

Noen av rullene er halvert hastighet på delen under vann for bedre se hva som skjer. Gøy både å rulle i dag og redigere etterpå. Stormrulla begynner å bli bra :D



Kayak rolling, greenland style from Jostein Jensen on Vimeo.


Prøver Vimeo istedet for YouTube. Fortsatt i tenkteboksen på Vimeo+. Noen som vet hva filmen konverteres til etter en uke med basic account?

lørdag 16. november 2013

Klar for padling med GoPro

Har vært en travel uke uten verken trening, tur eller padling - og dermed fint lite å blogge om, men i dag har jeg "fått ut finger'n" og montert feste til GoPro'en på fordekket. Hadde egentlig tenkt å lage en kopi av festet til RulleRolf, men skal først teste grensene til GoPro sitt flat base adhesive mount.

RulleRolf's hjemmelagede kamerafeste.
Over her er Rolf's kreasjon. Rett og slett et par runder med formstøpt glassfibertape, litt balsa for å få stanga i riktig vinkel, og så mer glassfibertape for festing og stivhet. Målet er å få kameraet litt lengre ut fra båten og opp fra dekk.

Zegul 520 GoPro feste
GoPro flat base adhesive mount
Zegul'n har litt mye liner og bærehandtak i baugen til å tre innpå et feste som Rolf sitt, men det var en ledig plass for å lime på flat-basen. Rengjorde med litt teknisk MEK-alkohol for å få bort eventuelle rester av fett, veigris og sjø før jeg limte festet på.
Tok båten inn for å få varme i skroget for bedre heft. Festet kommer med en tynn rød gummifilm som beskytter limet før bruk. En test på YouTube påstår at disse ikke løsner av seg selv, så vi får se hvordan det holder ut mot moder natur.

GoPro på kajakk
GoPro montert med det som fulgte med i Adventure-pakken.
Her er kameraet montert med quick disconnect festet som fulgte med i "adventure" pakken. Brukte alt som var av vinkler og armer for å få kameraet iallefall litt opp, men på sikt skal jeg bruke en arm fra Eye Of Mine.


Et rør i karbonfiber med feste for GoPro i begge ender så det kan brukes med hva slags feste man ønsker.  Fås i diverse lengder opp til 20" (50cm). Karbon er stivt og lett - så det blir forhåpentligvis ikke så sabla mye svingvekt - kameraet i seg selv blir sikkert nok i massevis. Worst case så må jeg sikkert forsterke og permanent-montere staget til en quick-disconnect, men det spiller ingen rolle så lenge det funker. Jeg blir å gå for lengst mulig for å få litt perspektiv på bildet, så får vi se hva GoPro'en er god for med litt avstand til modellen ;)

Nå skal bare "Hilde" rase fra seg ute så det kan padles, selv om jeg sikkert må vente til neste helg for å få padle og videolys. Begynner å bli tidlig mørkt på kveldene nå!

tirsdag 5. november 2013

Leketøy eller verktøy? GoPro Hero 3+

Det er alltid gøy å få pakker levert på døra. Lillejenta vår jubler når hun får hjelpe med å pakke opp - og det var store øyne på både hun og meg når GoPro'en kom opp fra pappeska.
Det lyser kamera lang vei og det tok ikke mange sekundene før femåringen spør om denne skal på kajakken ;)


 
 
Innpakningen er solid, et stort gjennomsiktig plastlokk dekker kamera og fjernkontroll, som selvsagt også er vanntett.




Kameraet mitt er et adventure edition og innholder en del forskjellige fester. GoPro må ha lært innpakning fra Apple, for alt går an å ta ut av pakken, for så pakke det ned igjen på samme viset uten å være rakettforsker. Flatt og kurvet feste som kan limes på kajakken, hurtigfeste for å klikke av/på den pålimte basen og et par forskjellige armer man kan kople sammen som gjør det mulig å feste kameraet både opp ned og på vegg og fortsatt få kameraet vannrett.

De to quick release brakettene kan koples sammen med ei forlengerstang fra for eksempel Eye of mine for å få kameraet litt opp fra dekk på båten.




Den sorte plata som kameraet står på i innpakningen kan lett brukes som kamerastativ for timelapse eller andre fotojobber.

Gleder meg til å prøve på båten, må bare få meg et lite minnekort som passer :)

mandag 4. november 2013

Søndagsmiddag under åpen himmel!

I mørketiden blir det ofte flere innedager enn i sommerhalvåret. Det er kaldere, blåser mer og innimellom virker det som det regner "hele tiden" også. Når da skydekket gir opp gråfargen er det godt å ta søndagsmiddagen med seg ut i skogen. Vi gjorde klar alt som skulle i gryta hjemme, pakka sekk, tok med oss litt tørr ved å kjørte til en fin liten strandvik i le for østavinden.



Den som venter på noe godt!


Ei enkel gryte med det som kjøleskapet hadde av grønnsaker, med hjemmelagede kjøttboller fulle av chili, hvitløk og andre godsaker, toppet med en boks fløte, tilberedt i wokpanna over bålet. Wok'en ble valgt fordi den rommer litt mer enn stekepanna og de høye sidene gjør den lett å steke i - selv på ujevnt underlag.


Takk for maten Nina. Gleder meg til neste middag i det fri allerede :)

søndag 3. november 2013

Rolling on i Zegul 520LV

En av de fine tingene med grønlandsrulling er at det fins alltid en ny rulle å prøve, eller en variant som ikke sitter enda å øve mer på.
Jeg avslutter alltid padleturene mine med ei rulle eller to. For morro skyld, for å øve mer eller for å sjekke at den fortsatt sitter.
Vi prøvde oss på undervannsfilming på turen i går. Resultatet ble så som så, begynte å bli mørkt ute så sikten var litt i grenseland.. Gleder meg til GoPro'n kommer :)




Sist tur ut prøvde jeg også på crook of elbow roll og paddle behind the neck roll. Har samme problem i begge rullene. Mobilitet i hofte/rygg begrenser vridningen min i setup, så jeg får rett og slett ikke åra over på rett side av båten. Kommer opp sånn passe, men det hele føles ganske anstrengt.
Film fra disse to, tok litt tid å få alt på pc'n. Bruker bare Avidemux for å klippe bort det jeg ikke vil ha med fra originalen.





Med GoPro'en satser jeg på å få noen fine klipp som følger med hele veien rundt.Rolf hadde et finfint hjemmelaget feste som jeg skal prøve lage en kopi av.



lørdag 2. november 2013

Smule farvann på vindfulle dager!

Bodøhalvøya ligger utsatt til for vær. Hvor det blåser fra spiller liten rolle, "han går stort sett kvit" uansett. Etterhvert lærer man seg hvor det fins smult farvann avhengig av vindretningen. På østavind er det ofte fint inne på Vatnvatnet - som ble målet for dagens tur.


Ved brua mellom inner og yttervannet, Vatnvatnett - Bodø

Vi hadde egentlig planlagt en "lokaltur" fra fjæra hos meg, men for mye bølger for en rygg under rehabilitering endret planene. 10 minutter med bilene på taket så var vi klare ved Vatnvatnet. No wind, no seas, perfekt for en rolig rekreasjonstur.

Ei lita strand i gå i land på.

Å finne ei strand å gå iland på for en liten dose rett i koppen er alltid flott. Selv om niste og sånt ikke var nødvendig på dagens korte tur er det jo alltid godt med en bit sjokolade og noe varmt å drikke.


God driv inn på stranda?

Min gule zegul i strandkanten. Syns det er gøy å leke litt med vinkler og refleksjoner. Her tatt med å filme, for så senke telefonen sakte ned under vann, for deretter ta en screenshot fra filmklippet. iPhone5 i "Lifeproof" case.



Zegul Marine
Zegul i krokodilleperspektiv?

Hvis dette er en forsmak på vintern gleder jeg meg til en helårs padlesesong! Litt fra dagens rulling kommer i et senere blogginnlegg. Vi filma under vann for første gang idag, men dårlige lysforhold gjorde resultatet så som så. GoPro på tur - satser på det gjør susen for å få med litt film :)